RPG Småland-Ölands distrikt

Eksjö

KONTAKT

Evan Brunehult
Munkastigen 25 A
575 37 Eksjö
0381-711 73. 070-576 61 33
evan_brunehult@hotmail.com

PROGRAM

Program för våren 2020 läs här

STYRELSE

Ordförande:
Evan Brunehult, 0381-711 73, 070-576 61 33, evan_brunehult@hotmail.com
Sekreterare
Lisbeth Johnson, 073-023 51 39, lisbeth.johnson@outlook.com
Vice sekreterare
Göran Gustafsson, 070-677 59 14, goranhusar10@gmail.com
Kassör:
Staffan Wadström, 073-414 88 14, staffan.wadström@telia.com
Övrig ledamot
Christer Svensson, 070-210 55 04, christersvensson29@gmail.com

Representant i KPR:
Sven-Olov Lindahl, 070-612 67 93, svenolov.lindahl@gmail.com

Representant i Kommunens väntjänst:
Rakel Artmark, 0381-211 73, rosartmark@gmail.com

ÅRSMÖTE 2019

Eksjö RPG-förening har haft årsmöte i Missionskyrkan. 66 medlemmar deltog. Samlingen inleddes med en andakt av Margit Kenneteg. Roland Freed och Per-Arne Knutsson medverkade med sång och musik och traditionsenligt serverades smörgåstårta. Förhandlingarna leddes av Sven-Olov Lindahl.
Medlemsträffar har hållits andra tisdagen i månaden med uppehåll i juni och juli. En träff var ett studiebesök hos Erikshjälpen Second Hand. En resa gjordes i juni till södra Småland med besök i glasbruk och museer. I augusti blev det en utflykt till Falla kvarn och i december möttes man till julbord på Eksjö Camping. Övriga träffar har hållits omväxlande i Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Storegårdskyrkan
RPG-sångarna med ett femtontal deltagare har sjungit vid äldreboenden och samlingar.
Föreningen deltog under året i RPG-distriktets motionssatsning Motionskampen. En av föreningens medlemmar kom på delad förstaplats.
Under 2019 blir det medlemsträffar varje månad med varierande program. Vårresan blir en utflykt med älgsafari i Skullaryds älgpark.
Föreningen har 123 medlemmar Berit Thörnell lämnade styrelsen och avtackades med blommor. Styrelseledamöter är Evan Brunehult (ordförande), Håkan Dufva, Göran Gustafsson, Clara Henriksson, Lisbeth Johnson, Margit Kenneteg och Christer Svensson. Sven-Olov Lindahl är föreningens representant i Kommunala pensionärsrådet. Håkan Dufva och Lisbeth Johnson ingår i RPG-distriktets styrelse.

Eksjö RPG-förening firade 10 år

I en välfylld Ingarps missionskyrka samlades Eksjö RPG-förening till 10-års-jubileum lördagen den 23 september 2018. Inbjudna gäster var bl.a. medlemmarna i Nässjö RPG-förening. Från första årets 20 medlemmar har föreningen växt sig stark och samlar idag över 125 medlemmar från Eksjö med omnejd. Ordförande Evan Brunehult kunde välkomna till en fullmatad kväll inte minst genom god mat och smaskiga tårtor. RPG-kören sjöng och Gunilla och Johans Sigvardsson underhöll innan ett välvalt bibelord från en bibelapp i pastor Urbans mobil kunde avsluta kvällen.

Martin Rejler

Foto: Lisbeth Johnson

RPG-ordförande Evan Brunehult

Foto: Lisbeth Johnson

RPG:s distriktsordförande Anders Bengtsson

Foto: Lisbeth Johnson

RPG-sångare

Foto: Lisbeth Johnson

Tårtbuffé

ÅRSMÖTE 2017

Ett 60-tal medlemmar deltog i Eksjö RPG-förenings årsmöte. Ukulele-gruppen från Ydre/Tranås spelade och sjöng gamla sånger och traditionsenligt serverades smörgåstårta och såldes lotter till ett blomsterlotteri. Ordföranden Evan Brunehult inledde med parentation och en tyst minut.

Förhandlingarna leddes av Sven-Olov Lindahl. Föreningen har haft en livaktig verksamhet under året med medlemsträffar, studiebesök, stavgång och resor. Inom föreningen finns en sånggrupp, RPG-sångarna, med ett femtontal deltagare. Föreningen deltog under året i RPG-distriktets motionssatsning Motionskampen och placerade sig på fjärdeplats.

Under 2017 blir det medlemsträffar varje månad med varierande program. Vårresan kommer att gå till IKEA-muséet i Älmhult och Linnés Råshult. En utflykt planeras till gårdsmejeriet Räven & Osten i Järnforsen. Föreningen kommer under året att fira 10-årsjubileum.

Föreningen har 130 medlemmar varav 13 nya sedan förra årsmötet. Styrelsen består av Evan Brunehult (ordförande), Håkan Dufva, Inger Frisk, Göran Gustafsson, Lisbeth Johnson, Margit Kenneteg och Berit Thörnell. Sven-Olov Lindahl är föreningens representant i Kommunala pensionärsrådet.

VÅRRESAN 2016

gick till Västergötland den 31 maj

Varresa-2016b.jpg

Foto: Göran Gustafsson

Foto: Göran Gustafsson

Torpa stenhus

Foto: Göran Gustafsson

Foto: Göran Gustafsson

Foto: Göran Gustafsson

HOLLANDS-RESA

Foto: Sven-Olov Lindahl

Några deltagare i distriktets Hollands-resa i april

RPG-SÅNGARNA

sjunger i Missionskyrkan den 14 febr

Foto: Stellan Streiffert

ÅRSMÖTE 2016

Foto: Lisbeth Johnson

Magic Kjell bjöd på trolleri på årsmötet

En uppskattad trolleriföreställning av Magic Kjell inledde Eksjö RPG-förenings årsmöte. Ett 50-tal medlemmar deltog Traditionsenligt serverades smörgåstårta och såldes lotter innan förhandlingarna inleddes.

Föreningen har under året ökat sitt medlemsantal från 116 till 128 personer. Verksamheten har utgjorts av medlemsträffar, studiebesök på Spakarps plantskola, Polishuset och SecondHand-affären Källan i Nässjö, stavgång och resor. En sånggrupp, RPG-sångarna, med ett femtontal deltagare finns Inom föreningen.

RPG-distriktets friskvårdsaktivitet Motionskampen presenterades. Där gäller det att samla poäng, både personliga och till föreningen genom att promenera och cykla.

Styrelsen omvaldes och består av Evan Brunehult (ordförande), Stig Artmark, Inger Frisk, Göran Gustafsson, Lisbeth Johnson, Margit Kenneteg och Berit Thörnell. Sven-Olov Lindahl är föreningens representant i Kommunala pensionärsrådet.