RPG Småland-Ölands distrikt

AffischorginalarsmotesstammaNassjo15mars2024.jpg

DSC_1290kopiera_1.jpg

Vilket höstmöte vi hade!

Pingstkyrkan i Vetlanda var sprängfylld då mer än 400 personer lyssnade till Ingemar Olsson som gav oss en intensiv konsert med många av hans mest älskade sånger. Tänkvärda, genomarbetade texter och ett fantastiskt gitarrspel! Dessförinnan hade Lenette och Sigge Ahnstedt givit oss ett levande porträtt av Smålands nationalpoet Pälle Näver. Med livsberättelse, deklamationer, drama, sång och filminslag blev det ett både humoristiskt och allvarligt porträtt.

En stor eloge till den lokala RPG-föreningen i Vetlanda som rodde iland detta stora arrangemang med 387 anmälda deltagare. Ett tack till Vetlanda kommun som lät spärra av gatan utanför kyrkan för trafik så de sex stora bussarna kunde parkera där. Och vilken god mat! Ca 300 personer åt ute på Ädelfors Folkhögskola, en trevlig utflykt, och de andra fick plats i Pingstkyrkans festvåning. Trots två timmars tid för lunch blev det inte långsamt; alla som ville kunde i stadsmuseet se en utställning om konstnären Birgitta Yavari och hennes osannolika livsresa från Vetlanda till Jerusalem.

Mycket av dagen handlade om att vi behöver både Gud och varandra. RPG-distriktet Småland-Öland hade vid senaste årsskiftet 2 997 medlemmar. Jag hoppas vi är fler nu! Och ännu fler ska vi bli! För att hjälpa varandra och värna äldres rätt i alla avseenden.
Vad passar bättre än att avsluta med en vers från Ingemar Olssons sånger?

Det finns så många sköna människor
Som liksom aldrig får en chans
Dom blir bedömda efter pärmarna
Precis som resten inte fanns
Men det som öppnar sej där inuti
Är värt sin vikt i guld
För varenda mänska har sin egen saga
Viktig för sin egen skull

Roland Eckerby
Distriktsordförande

Aktuellt

Distriktstämma

Välkomna till Nässjö 15 mars

SOMMARENS RESOR

Sommarens resor finns nu på RPG resor.

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in