RPG Småland-Ölands distrikt

”Att välsigna är mitt uppdrag –

Hans välsignelse kan jag inte häva”

Pask2022.jpg Orden kommer från den mystiske profeten Bileam i Fjärde Mosebok. Orden kan förstås tillämpas på Jesus Kristus, han som säger att han kom ”inte för att döma världen utan för att rädda den.”
Visst är orden också särskilt angelägna för oss som är lite äldre! Det finns så många konflikter och krig som väcker förtvivlan och kanske lust att förbanna. Under ett valår i det fredliga Sverige blir debatten lätt både hård och hätsk och meningsmotståndarna häcklas och förnedras. Försoningens stämma ska höras från kyrkan, ja, men alldeles särskilt från oss äldre som under många år tränat oss i försoning och förlåtelse. För det har vi väl? Eller tar självömkan och bitterhet över?
”Jag har inte träffat en enda människa som lyckats sopa sina erfarenheter under mattan utan att någon gång senare i livet snubbla över dem” skriver Lotta Lundberg i en artikel. Påsken är en bra tid att ta fram allt i ljuset, försonas med sig själv och andra. En tid att stiga in i Kristi försoning och välsignelsens uppdrag. En tid att be för världen.
Vi vill önska alla en glädjefylld och god påsk med följande påsktid!
Roland Eckerby
distriktsordförande

Aktuellt

MOTIONSKAMPEN

Resultat för mars-april finns här

SOMMARRESOR

Information finns
under fliken RPG-RESOR

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in