RPG Småland-Ölands distrikt

Hann du med livet… - eller rann det bort mellan fingrarna medan dagarna kom och gick?

blommor.jpg

Det är inte över än. Du läser ju de här raderna. Men frågan överrumplade mig när jag läste senaste numret av SENIORPOSTEN, den välmatade tidning som ingår i ett medlemskap i RPG och som utkommer med fem nummer per år. Där är ett stort reportage om Roland och Putte Nelsson, där Roland uttrycker sin tacksamhet över sina föräldrar och säger: ”jag önskar att jag hann tacka dem. Men jag tänkte inte på det då”.

Ibland upptäcker vi lite för sent vad som var riktigt viktigt. RPG arbetar på många sätt för att äldre ska få en värdig ålderdom, för att skingra ensamhet och skapa gemenskap, och för rätt till både fysisk och andlig vård. Välkommen som medlem! Men den allra viktigaste hemligheten till ett gott liv ligger ändå inom varje individ, oavsett ålder. Sätt värde på de vänner livet gav dig. Lär dig förundran över Guds skapelses skönhet. Visa tacksamhet, och gör det nu medan du ännu lever.

Och apropå tacksamhet: TACK alla som var med och gjorde vår utbildningsdag i Eksjö 17 april så bra! Nästan alla föreningars ordförande, kassörer, sekreterare och representanter i kommunala pensionärsråd samlades för fortbildning, idéutbyte och gemenskap. Och vilket bra värdskap den lokala föreningen stod för!

Roland Eckerby
distriktsordförande

Aktuellt

VARNING FÖR VÄRMEBÖLJA

Väderprognoser inför sommaren varnar för en värmebölja
Läs här

VÅRENS MOTIONSKAMP

pågår mars-maj
Information finns här
Resultat för mars-april finns här

SOMMARRESOR

Information om resorna finns under rubriken RPG-RESOR

DISTRIKTSSTÄMMAN

hölls den 10 mars i Värnamo
Läs referat och se bilder under rubriken DISTRIKTSSTÄMMOR

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in