RPG Småland-Ölands distrikt

342 nytillkomna medlemmar under 2022!

Ni är alla välkomna och vi hoppas på ännu fler under 2023!

RPG är riksförbundet för alla som blir lite äldre år för år, och som delar en kristen värdegrund. Stämmer detta på dig så tveka inte att komma med, oavsett nuvarande ålder. I RPG finns 50-åringar som insett vikten av vår kamp mot åldersdiskriminering i samhället, rätten till andlighet och kristen gemenskap även som äldre, och rimliga pensioner inte bara för dagens äldre utan för kommande generation.

bild2.jpg ”Ålderdom är ingen sjukdom utan en nåd” skriver biskop Anders Arborelius i förordet till en liten bok med titeln ”Att åldras på andlig väg”. Och han fortsätter att tala om hur ålderdomen kan bli en benådad tid av hopp och längtan i stället för besvikelse och självömkan. Men då gäller för oss alla ”att acceptera och ta emot den del av livet där vi råkar befinna oss just nu. Guds försyn möter oss, hans nåd förvandlar oss just sådana vi är och där vi råkar befinna oss på vår livsresa mot evigheten.”
(Bilden på boken utgörs av Rembrandts målning av Simeon i templet med Jesusbarnet i famnen)

Nu ser vi med stor förväntan fram mot vår distriktsstämma i Värnamo fredag 10 mars, där även Carl-Olof Hultby kommer att medverka med sång och berättelse. Väl mött alla nya och gamla medlemmar från hela Småland och Öland!

Roland Eckerby

Aktuellt

DISTRIKTETS ÅRSSTÄMMA

hålls fredag 10 mars
i Arken, Värnamo
Program finns här

MOTIONSKAMPEN

Höstens MOTIONSKAMP
pågick september - november
Resultat finns här

VÄLKOMMEN TILL
ny MOTIONSKAMP i mars - maj
Information finns här

SOMMARRESOR

Information om resorna finns under rubriken RPG-RESOR

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in